Επιστημονικό Έργο

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό Έργο

Περισσότερα...

Home


Ο Ηλίας Χούσος είναι Φυσικός, Διδάκτορας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας. Γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1973 στα Ιωάννινα και είναι γιος του Ευγένιου Χούσου (Αν/χη εν αποστρατεία) από την Άρτα και της Δημητρούλας Χούσου (1941 – 1995) το γένος Μαντζάρα από τη Θεσπρωτία.

Το 1990 Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Ιωαννίνων και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Πτυχίο Τμήματος Φυσικής, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Μετεωρολογία και Κλιματολογία). Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Φυσικής και του Φωτογραφικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΦΩ.Σ.Π.Ι.) και τώρα είναι μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (ΕΜΤΕ).

Από την κτήση του πτυχίου του κι έπειτα απασχολήθηκε ως εκπαιδευτικός σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Ι.Ε.Κ.) και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι. Λάρισας [2009-2010], Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων [2014-2017], Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών [2018-2019]) καθώς και ως ερευνητής σε Ερευνητικά Προγράμματα.

Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε πλήθος Ερευνητικών Προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί στο Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχοντας ταυτόχρονα παράξει πλήθος επιστημονικών εργασιών στο επιστημονικό πεδίο της Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας. Το Ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010 δίδαξε το μάθημα Εργαστήρια Μετεωρολογίας στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Λάρισας στην Καρδίτσα. Από το 2014 έως το 2017 διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, έχοντας αναλάβει τη διδασκαλία της Ροής Μαθημάτων της Στρατιωτικής Μετεωρολογίας καθώς και Φυσικής Μηχανικής και Σύγχρονης Φυσικής. Το σχολικό έτος 2016 – 2017 ανέλαβε τη διδασκαλία της Φυσικής στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης 4 ΠΡΑΞΕΙΣ, στην περιοχή του Δήμου Κρωπίας. Το Ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 στα Ιωάννινα ανέλαβε την εισήγηση των Σεμιναρίων Teck Talent School στα αντικείμενα Social Media Marketing, Learn how to Code, WordPress και PHP. Το Ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 δίδαξε το μάθημα της Φυσικής Α και Β εξαμήνου στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, στα Τρίκαλα. Από το 2003 μέχρι και το 2019 εργάστηκε στο Ι.Ι.Ε.Κ. Orange ως καθηγητής μαθημάτων πληροφορικής.

Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Έφη Μακρή από τη Λάρισα και κατοικεί στα Ιωάννινα.