Επιστημονικό Έργο

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό Έργο

Περισσότερα...

Home


Ο Ηλίας Χούσος είναι Φυσικός, Διδάκτορας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας. Απασχολείται συχνά στο Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα πλαίσια της μεταδιδακτορικής έρευνας που διεξάγει. Από το 2014 έως το 2017 διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, έχοντας αναλάβει τη διδασκαλία της Ροής Μαθημάτων της Στρατιωτικής Μετεωρολογίας. Το σχολικό έτος 2016 – 2017 ανέλαβε τη διδακαλία της Φυσικής στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης 4 ΠΡΑΞΕΙΣ, στην περιοχή του Δήμου Κρωπίας. Το Ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 στα Ιωάννινα ανέλαβε την εισήγηση των Σεμιναρίων Teck Talent School στα αντικείμενα Social Media Marketing, Learn how to Code, WordPress και PHP, και εργάζεται στο Ι.Ι.Ε.Κ. Orange.

Γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1973 στα Ιωάννινα και είναι γιος του Ευγένιου Χούσου (Αν/χη εν αποστρατεία) από την Άρτα και της Δημητρούλας Χούσου (1941 – 1995) το γένος Μαντζάρα από τη Θεσπρωτία.
Μεγάλωσε, σπούδασε και διαμένει στα Ιωάννινα από το 1981 και μετά.

Το 1990 Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Ιωαννίνων και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Πτυχίο Τμήματος Φυσικής, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Μετεωρολογία και Κλιματολογία). Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Φυσικής και του Φωτογραφικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΦΩ.Σ.Π.Ι.) και τώρα είναι μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (ΕΜΤΕ).

Από την κτήση του πτυχίου του κι έπειτα απασχολήθηκε ως εκπαιδευτικός σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Ι.Ε.Κ.) και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι. Λάρισας [2009-2010], Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων [2014-2017], Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών [2018-2019]).

Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Έφη Μακρή από τη Λάρισα και κατοικεί στα Ιωάννινα.